Bojler plynový či elektrický pro RD?

Rubriky:

Reklama
HM Hana Menclova @hana.menclova před rokem07.07.2022 13:20:09
Bojler plynový či elektrický pro RD?

Dobrý den, prosím o radu pro laika jaký zvolit bojler pro starší rodinný dům o dvou dospělých lidech. Před pár lety se měnil plynový kotel, bylo "porazeno" instalovat opět stávající typ jakým byl plynový kotel starý cca 20 let , dal se tedy nekondenzační při roční spotřebě na vytápění + ohřev vody cca 50 Mwh, nediskutovala se možnost jiného a při servisování a návštěvě kominíka vždy slyšíme proč jsme dali tento starý typ, který má zbytečně větší spotřebu. Nyní odešel 30 let starý plynový bojler John Wood na 120l. Majitel obávám se nebude mnoho zjišťovat a nerada bych v dnešní době drahých energií doplácela na zbytečně drahou spotřebu či zvolený zpusob ohřevu Tuv. Tepla voda je na koupelnu, užívá se pouze sprcha a mytí nádobí, obojí pro dva dospělé už s tak úspornými návyky. Rozumím nutnosti nákladů u  elektrického bojleru na instalaci rozvodů elektřiny (ve sklepě, kam by se mělo opět instalovat jsou rozvody staré, jistič hlavní je 3x25, spíše mě děsí ceny současné plynu a vůbec diskuze o dostupnosti o této komodity. Budu moc ráda za váš názor, radu. Děkuji, Menclová.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.