Přívod vzduchu ke krbové vložce

Rubriky:

RR radimir radimir @radimir.radimir před 2 roky08.07.2022 08:19:08
Přívod vzduchu ke krbové vložce

Zdravím, dělal jsem přívod vzduchu k místu kde bude základ pro krb ve finální skladbě podlahy, v místě průchodu obvodovou zdí jsem dal koleno ve zdi, trubku vytáhl nad terén a poté koleno ven. V místě krbu mám zatím pouze vyveden kanál. Udělal jsem chybu, kanál na podlaze jsem nejenže nevyspádoval od krbu, ale navíc jsem ho vyspádoval spíše ke krbu. Ne, schválně, ale protože to tak zkrátka vycházelo. V místě prostupu byly za zemi chráničky s elektro kabely, tak jsem vzduchový kanál podložil 3cm EPS a poté jsem podkládal už jen 2 cm EPS, protože při skládání EPS mi to tak lépe vycházelo. Nyní když mám hotový anhydrit jsem zjistil, že v místě kde má být krb, zatím tam není ani základ, jen IPA, tak je to hodně vlhké, i okolní zdi. Mám tedy velkou obavu z případného kondenzátu a nevím si rady jak to napravit. Krb bude v podstatě zasazen do středové nosné zdi a vedle něj nosný sloup, který je staticky nejdůležitější část domu a kdyby tam docházelo ke kondenzaci, je to obrovský problém a když se tam vytvoří v podstatě taková vana, kde se bude hromadit vlhkost, která se může dostávat netěsnostmi ve spojích potrubí do konstrukce, nepůjde to ani kontrolovat nebo odhalit než bude pozdě. Prosím o jakoukoliv radu, jestli tohle může nastat, případně jak to napravit aniž bych musel bourat anhydrit, ve kterém je samozřejmě podlahové topení. Nějaká klapka by měla smysl jedině na fasádě, aby se vzduch vůbec nedostal do potrubí. Nebo to celé zadělat a vyřešit jinak. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.