rekonstrukce podlahy nad sklepem

Rubriky:

Reklama
JM Jozef Mitro @jozef.mitro před rokem08.07.2022 23:17:24
rekonstrukce podlahy nad sklepem

Dobrý den,
nad klenutým sklepem rekonstruuji podlahu cca 20m2 (5x4). Původní složení bylo:
a) cihlová klenba (cihly na plocho) vetknutá do traverz ve vzdálenosti 1m od sebe (od sklepa cementovo-vápenná omítka) a z vrchu cementová mazanina na cihlách
b) trámy a hlína s pískem - zásyp (10-15cm)
c) prknový záklop a lino
Momentálně je vše očištěno na klenbu, která je ve směs naprosto suchá, pouze kolem zdi cca 30cm vykazuje vlhkost. Dům je izolovaný dvě cihly nad klenbou. Chtěl bych novou podlahu udělat z lehčeného betonu do kari sítí (liapor + betoňák + cement) a na vrch nivelačku a vinyl.
Moje otázky zní:
1) je potřeba udělat něco jako vanu z IPA a zateplení podlahy?
2) Jestliže ano, je nutno nejdříve stávající povrch (klenbu) vyrovnat vrstvou betonu cca 3-4cm do roviny s traverzami a pak IPA s vytažením na zeď cca 10cm?
3) Je nutno před vylitím nové podlahy udělat kolem zdí dilatační mezeru např. pomocí PS (2cm), aby byla podlaha jakoby položená na stávající, nebo vylít beton do zdi?
4) Případně nějaký návrh pro inspiraci?
Předem dík,
J. Mitro

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.