Řešení zapojení spotřebičú před FVE

Rubriky:

RC Radovan Cvrček @radovan.cvrcek118 před 2 roky09.07.2022 08:25:50
Řešení zapojení spotřebičú před FVE

Zdravím, řeším stavbu FVE - hybrid 7kWp, baterka 12,4kWh vše od Solaxu. V systému RD mám TČ, plánovaný wallbox a samozřejmně TUV (400L). Po přečtení několika diskuzí jsem došel k závěru, že zapojovat wallbox, TČ a i TUV za FVE je nesmysl. V plánu tedy je (řeším v HDR) za hlavní vypínač posadit měření pro wallbox s load balancingem, potom AZ router pro řízení přetoků TUV, dále TČ a pak teprve měření FVE (v příloze jednoduché schéma). Jde mi o to, aby hlavně v zimních měsících mi wallbox,tuv, tč "nevysálo" ihned baterku. Teď mám trochu i dilema, protože jsme dostali vířívku která si bere nějakých 6kW a používá se převážně večer kdy jak na potvoru nesvítí. Zvažuji jestli i toto zařízení nedat před měření FVE? Máte někdo nápady jak to celé optimalizovat, tak aby bylo co nejméně přetoků?
Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.