Zdravím, řeším stavbu FVE - hybrid 7kWp, baterka 12,4kWh vše od Solaxu. V systému RD mám TČ, plánovaný wallbox a samozřejmně TUV (400L). Po přečtení několika diskuzí jsem došel k závěru, že zapojovat wallbox, TČ a i TUV za FVE je nesmysl. V plánu tedy je (řeším v HDR) za hlavní vypínač posadit měření pro wallbox s load balancingem, potom AZ router pro řízení přetoků TUV, dále TČ a pak teprve měření FVE (v příloze jednoduché schéma). Jde mi o to, aby hlavně v zimních měsících mi wallbox,tuv, tč "nevysálo" ihned baterku. Teď mám trochu i dilema, protože jsme dostali vířívku která si bere nějakých 6kW a používá se převážně večer kdy jak na potvoru nesvítí. Zvažuji jestli i toto zařízení nedat před měření FVE? Máte někdo nápady jak to celé optimalizovat, tak aby bylo co nejméně přetoků?
Díky
12 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení