ČOV nebo alternativa pro RD s bezproblémovým povolením a provozem (žumpu prosím ne)

Rubriky:

Reklama
PC Petr Chocholoušek @petr.chocholousek před 2 roky14.07.2022 20:29:21
ČOV nebo alternativa pro RD s bezproblémovým povolením a provozem (žumpu prosím ne)

Pro RD potenciálně se dvěma bytovýma jednotkama, celkem 4-8 osob, musím řešit ČOV, jelikož kanalizace v obci není.
Vyčištěnou vodou předpokládám případné zalévání zahrádky (mám i studnu, takže to nezbytně nepotřebuju) a hlavně v zimních měsících zásak.
Asi bych zvolil EBAMA s.r.o AT-8, která prý vyčistí 900l za den a je "absolutně bezproblémová, bezporuchová téměř bezúdržbová a s minimálními provozními náklady" a vyjde cca na 50tis. Cena není hlavní kritérium, ale provozní náklady a údržba už je faktor.
Zajímalo by mne, zda to můžete někdo z praxe potvrdit nebo dát lepší doporučení?

Úřad (Kolín) mi řekl, že jakékoli řešení se musí povolovat a je vždy třeba projekt a hydrogeolog. Je to tak?
Je nějaký způsob, jak to udělat opravdu jen na ohlášku bez nějakých nutných následných kolaudací, kontrol atd? (třeba rozstřik namísto zásaku?)
Na druhou stranu jim je jedno, co mi schválí, prý lidé dělají třeba 3komorový septik s pískovým filtrem, což prý je mnohem levnější a "funguje určitě bez údržby", "jen"!!! se musí dělat dvakrát ročně akreditovaný odběr a kontrola. Funguje opravdu i toto? Není to drasticky jednodušší a lepší?

15 let jsem k naprosté spokojenosti provozoval septik+kořenovou ČOV, ale jinak se v ČOV vůbec nevyznám, tak bych to zde rád zkonzultoval, zda je moje volba rozumná volba a agitace výrobce alespoň jakž takž pravdivá. (na kořenovku už žel v novém bydlišti nemám prostor)

Moc děkuju

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.