Hurdis - správná skladba nové podlahy s topením.

Rubriky:

Reklama
JJ Jakub Jinek @jakub.jinek před 2 roky20.07.2022 11:29:24
Hurdis - správná skladba nové podlahy s topením.

Dobrý den.

Nedávno jsme při rekonstrukci rozkryli skladbu podlahy a potřeboval bych vědět, jaké mám možnosti a jak správně postupovat. Jedná se hlavně o podlahu mezi přízemím a druhým patrem a skladbu mezi druhým patrem a plochou střechou.

Jedná se o strop Hurdis na patkách, malta tam kde má být (víceméně), takže nejsou založeny na sucho. Nedokážu bohužel řící, jeslti je tam separační vrstva lepenky nebočeho jiného na Hurdiskách. Na nich je pak škvárová malta až po horní hranu Ička. Na tom je škvára asi 10 cm a 5cm betonová slupka jako finál. Máme v plánu tento vrchní beton a škváru vyndat a nahradit podlahou s kročejovou izolací, betonem a v ideálním případě také podlhovým topením Renova (nízké, s malým obsahem vody). Mezi střechou a horním patrem je skladba stejná, jen betonu na povrchu je asi 12cm a škvára dělá spád - 20-25cm v nejvyšším bodě.

1. Jak by měla být sprývně poskládána podlaha mezi obytnými patry dle naší situace?

2. Střechu potřebujeme zateplit - dát polystyren na současnou skladbu nebo raději také vybrat a udělat znovu, jaká by mohla být skladba této ploché střechy? Velmi děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.