Nový altán - v trámech se objevili výletové otvory

Rubriky:

Reklama
MB Martin Beneš @marben před rokem25.07.2022 22:20:12
Nový altán - v trámech se objevili výletové otvory

Nechal jsem si udělat altán a po necelých 2 měsících jsem si všiml na zemi pilin a na třech horních trámech jsem objevil kulaté otvory různých průměrů často i 5 mm - celkem 140 otvorů - vrchní část trámů je zakrytá, ale dle pilin tam budou ještě další otvory. Na fotce je zachycen 1 kus hmyzu, který se pohyboval kolem otvorů a do některých vlezl. Jako první reakci jsem Bochemitem stříkačkou ošetřil otvory, z nichž okamžitě po aplikaci vypadlo několik jedinců hmyzu - nejsem si jistý, zda se jedná o původce nebo pouze využily již vzniklé otvory. Mohl by mi někdo poradit, o co se jedná? Po googlení odhaduji, že by se mohlo jednat o pilořitku, ale vůbec si nejsem jistý. Druhá otázka je, jak to s dodavatelem řešit - napustil jsem injekční stříkačkou otvory Bochemitem, mohu zakitovat otvory, ale s ohledem na počet děr si říkám, zda netrvat na výměně trámů za zdravé, což by se zřejmě neobešlo bez demontáže střechy. Nechci dělat dodavateli "pakárnu", ale na trámech jsou patrné také starší zakitované otvory, takže si říkám, že to prostě dodavatel špatně odhadl a vědomě použil "podezřelé" dřevo. Řezivo nebylo předem impregnováno, natřeno "PROFI OLEJOVÁ LAZURA O1020 T0026 Dub". Budu vděčný za vaše názory, jak byste tuto situaci řešili.

Upraveno autorem před rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.