Vyhledávání
Naše další weby
Zdravím,
mám garantovanou cenu elektřiny na 3 roky v rámci balíčku EXCLUSIVE u LAMA ENERGY. Dva roky a nějaké drobné by tomu tak mělo ještě být. Co se však nestalo. Došla mi tento týden změna smluvních podmínek, ve kterých je nově mimo jiné také napsáno, že si LAMA vyhrazuje změnit kvůli případné aktualizaci zákona, respektive zvýšených cen energií na světových trzích cenu kdy se jí zlíbí. Ve smlouvě mám přitom jasně napsáno, že "Cenové ujednání je platné ode dne účinnosti smlouvy v délce trvání tří let."
Samozřejmě, že mám možnost s tímto nesouhlasit a ze smlouvy se beztrestně vyvázat, stejně tak i v případě navýšení ceny, nicméně se mi to zdá jako levá. Když to totiž udělám, cena se mi víceméně zdvojnásobí, ať půjdu kamkoliv. Nemyslím si, že se jedná o zákonné chování a už jsem o tom informoval ERÚ, ovšem ti než odepíšou.
Rád bych tedy znal názor místního osazenstva, případně by měla zajímala nějaká dobrá rada jak postupovat, či jestli má někdo s takovým chováním energetických dodavatelů podobné zkušenosti. Děkuji.
Já jsem cca 3 dny po obdržení změny smluvních podmínek zažádal od přechod k Innogy. Právník vám tady moc nepomůže.…
před 2 roky
Dobrý den, jak jste to vyřešil? Jsem v naprosto stejné situaci a mam sjednanou schůzku s právníkem.
před 2 roky
Příspěvky se řadí chaoticky . :-( Ale stěžovat si u ERU je dost naivní .. jde o úřad který má na starosti regulované…
před 2 roky
62 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení