Odvětrání malého sklepa

Reklama
OL Ondrej Lacina @ondrej.lacina813 před rokem01.08.2022 11:37:20
Odvětrání malého sklepa

Dobrý den,
V rekonstruovaném sklepě (obkop, svislá i vodorovná hydroizolace, zateplení zvenku 10cm XPS, drenáž) máme malinkou místnost pod schody (cca 4m2, výška 2m a méně), kde není okno ani jiné větrání a kde jsme plánovali „tradiční sklep“ na uchování trochy brambor a ovoce. I když tam už několik měsíců jede kondenzační sušička a teplota místnůstky je asi 25C. Pokud sušička jede, osciluje vlhkost vzduchu mezi 30 a 40%. Jenže když zapomenu sušičku vylít a ona se vypne, je tam během několika hodin vlhkost 60-70%. Navíc v místnosti je pořád cítit zatuchlinu. Chci se zeptat, jestli je možné stav zlepšit instalací větrání. Víc než 1 roura s ventilátorem se mi technicky nepodaří realizovat. Je v tom případě lepší vzduch ze sklepa vyfukovat, nebo přivádět čerstvý? Případně použít nějakou koaxiální rouru, která by zajistila přívod i odvod vzduchu a časovat ventilátor pomocí hodin? Zbytek sklepa větrat nepotřebuju, jsou tam okna a zatuchlina tam cítit není.
Děkuji za jakýkoliv nápad typ nebo radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.