Nový zdroj vytápění bytu

Rubriky:

Reklama
LH Libor Hanzl @libor.hanzl před více než rokem01.08.2022 20:28:03
Nový zdroj vytápění bytu

Dobrý den,
řešíme nový zdroj vytápění bytu v RD. Dosud byl plynový atmos. kotel jako zdroj teplé tekoucí vody i podokenních radiátorů. Je však na konci své životnosti. Výměra je 80 m2, nevytápí se všechny místnosti. Byt není zateplený, ale má vyměněná okna (dvojskla). Uvažovalo se (loni) např. o přechodu na biomasu (pelety), v místě by bylo možné použít i volnou místnost pro nový kotel s aut. přikládáním a zčásti i skladováním paliva (raději čistšího, jako dřevo; uhlí moc ne). Vytápění teplou vodou vyhovovalo, a současný rozvod bychom rádi využili, i když třeba s jiným typem paliva. Současná situace se vším zamíchala a i cena pelet se zvýšila, tak je to s otaznímkem, mj. pro vytápění peletami mají souč. kotle prý velký výkon u menších spotřeb. Spotřeba plynu (roční) v posl. třech letech byla mezi 1,2-1,5 MWh (oprava 1,2-1,5 tis. m3) . Těžko se odhaduje další vývoj různých zdrojů vytápění i cen pro přiští 10,20 let, poradili byste zde, jaký by mohl být nejvhodnější další budoucí zdroj a kolik asi lze očekávat nové roční náklady? děkuji Libor

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

28 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.