Omlouvám se, jestli je to příliš obecný dotaz, ale bohužel se mi nepodařilo najít žádné rozumné zdroje obecných informací ohledně toho, jak začít s výběrem tepelného čerpadla - jaké jsou varianty, podle čeho vybírat, co jsou dobří a špatní výrobci, jaké jsou spolehlivé a nespolehlivé montážní firmy.
Článků na internetu je hodně, ale většinou jsou to reklamní texty jednotlivých výrobců nebo prodejců a v tom se nedokážu vyznat co je spolehlivá informace a kde se mi snaží vnutit svůj produkt :-(
Prosím tedy buď o odkazy na nějaké dobré články, kde se dozvím, jak vybírat, nebo případně o konkrétní rady jak začít. Snažím se vymyslet, jak dostat tepelné čerpadlo do rodinného domu z roku 2008. Máme podepsanou smlouvu na solární panely na střechu, takže tepelné čerpadlo mi připadá jako vhodný doplněk.
Potřebuju asi hlavně nějaké tipy na dobré (a špatné) výrobce - co je kvalitní a drahé, co je střední cesta a od čeho radši ruce pryč. A pak také tipy na spolehlivé (a nespolehlivé) montážní firmy z okolí Prahy, které dokážou i dobře poradit, protože sám to asi nezvládnu.
Presne tak. Za mne bych to videl take tak.
před 2 roky
Dobrá by byla informace spotřeby plynu za 24 hodin třeba v mrazech. Pokrývat TZ 27kW TČ tak to je na dvě čerpadla a to…
před 2 roky
Za sebe bych zatim zustal u plynu a pokud chcete investovat, soustredil bych se na zatepleni domu. Plyn na burzach se…
před 2 roky
115 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení