Jak vybrat tepelné čerpadlo

Rubriky:

Reklama
Jan Šváb @honza987 před více než rokem04.08.2022 07:58:09
Jak vybrat tepelné čerpadlo

Omlouvám se, jestli je to příliš obecný dotaz, ale bohužel se mi nepodařilo najít žádné rozumné zdroje obecných informací ohledně toho, jak začít s výběrem tepelného čerpadla - jaké jsou varianty, podle čeho vybírat, co jsou dobří a špatní výrobci, jaké jsou spolehlivé a nespolehlivé montážní firmy.
Článků na internetu je hodně, ale většinou jsou to reklamní texty jednotlivých výrobců nebo prodejců a v tom se nedokážu vyznat co je spolehlivá informace a kde se mi snaží vnutit svůj produkt :-(

Prosím tedy buď o odkazy na nějaké dobré články, kde se dozvím, jak vybírat, nebo případně o konkrétní rady jak začít. Snažím se vymyslet, jak dostat tepelné čerpadlo do rodinného domu z roku 2008. Máme podepsanou smlouvu na solární panely na střechu, takže tepelné čerpadlo mi připadá jako vhodný doplněk.
Potřebuju asi hlavně nějaké tipy na dobré (a špatné) výrobce - co je kvalitní a drahé, co je střední cesta a od čeho radši ruce pryč. A pak také tipy na spolehlivé (a nespolehlivé) montážní firmy z okolí Prahy, které dokážou i dobře poradit, protože sám to asi nezvládnu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

115 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.