netěsnost venkovního těsnění u vchodových dveří

Rubriky:

Reklama
LM Luděk Minařík @ludek.minarik před více než rokem05.08.2022 10:37:07
netěsnost venkovního těsnění u vchodových dveří

Ahoj všem,

jdu s prosíkem o radu za odborníky. V našem RD jsme vyměnili stará dřevěná okna a dveře za nové plastové okna. Firmu jsme vybrali na základě doporučení a recenzí a rozhodně jsme nešli za nejnižší cenou. Okna jsme vybrali kvalitní, alespoň v to doufáme. Všechny okna a dveře mají 3 těsnění. S vchodovými dveřmi ale nejsme vůbec spokojeni. Jednak jdou dveře poměrně ztuha zavírat a odemykat(někdy je třeba dveře k sobě přitáhnout a až pak otočit klíčem), což bych asi přežil, ale především po zavření dveří velká část vnějšího těsnění po obvodu netěsní a je tam díra... (1mm). Tento problém jsem hned oznámil firmě, která okna montovala, ti se dveře několikrát snažili seřídit (4x), vložili do dveří předepjatou tyč, aby dveře srovnali, ale finálním výsledkem je, že prý stačí, když těsní zbylá dvě těsnění... a že pokud se mi to nelíbí, mám si zpracovat znalecký posudek, protože dle nich je to v normě a že laické identifikace problému je nezajímají.

Nové dveře stály téměř nesmyslné peníze a výsledek tomu neodpovídá. Těsnit by přeci měli všechny těsnění. Stejně tak mi přijde, že ty dveře jdou šejdrem. To jde vidět na tom spodním těsnění, kdy guma u pantů doléhá, až je zmáčknutá více, a u kliky je už díra.


1) Je to těsnění špatně?
2) Má smysl si nechat udělat znalecký posudek za x tisíc nebo jim normy opravdu hrají do karet a nemá to smysl?
3) žil jsem v domnění, že nové dveře by měly jít lehounce jak zavírat, tak i odemykat.

Do přílohy jsem vložil ukázku netěsnosti dveří. Máme celkem 2 kusy

Prosím všechny, kteří tomu rozumí o radu nebo konzultaci. Z firmy jsme už trošku zoufalí, protože toto je jen jedna z mála věcí, které se při výměně vyskytly...

Díky. Luděk

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.