Kombinovaný otopný žebřík při pohladovce - dává to vůbec smysl?

Rubriky:

Reklama
DP David Petrovic @david.petrovic před více než rokem05.08.2022 17:07:47
Kombinovaný otopný žebřík při pohladovce - dává to vůbec smysl?

Zdravím, rád bych vás požádal o radu.

Budeme stavět novostavbu (teplovodní podlahové topení, tepelné čerpadlo) a v projektu zatím máme kombinovaný otopný žebřík na separé okruhu podlahovky. Původní myšlenka využití již ohřáté vody z TČ (ačkoliv samotná voda pouze lehce ohřeje žebřík a zbytek dohřevu musí obstarat el. topná tyč) mi teď v hlavě ale trochu naráží na efektivitu řešení => v létě když se netopí v podlaze neprobíhá cirkulace, tedy ohřát žebřík elektricky je v pohodě. V zimě však v okruhu cirkuluje voda a tedy el. tyč ohřívá vodu, která zase rázem z žebříku odchází, což moc nedává smysl. Uniká mi něco nebo toto kombinované řešení prostě nedává smysl a je jednodušší řešit pouze elektricky vytápěný žebřík? (pozn. žebřík nebude ohřívat místnost, pouze pro sušení ručníků)

Ať už bude typ žebříku jakýkoliv, plánujeme využívat časovanou zásuvku a po sprchování žebřík např. na 1-2hod zapnout topnou patronu pro vysušení s automatickým vypnutím.

Je možné, že neznám jiné souvislosti nebo mi něco uniká (především kolem dynamiky otopné soustavy), moc díky za pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.