Stavba z piskovce + vapena malta

Rubriky:

Reklama
LK Lukas KUCHTA @lukas.kuchta před 2 roky08.08.2022 10:48:13
Stavba z piskovce + vapena malta

Ahoj, mam tri dotazy.

1) pokud bych se rozhodl postavit domek z piskovce hrozi tam nejaka rizika? Zakladovkvka beton, hydroizolace a na tom obvodove steny z kamene. Predpokladam, ze by to muselo byt sirsi kvuli promrzani. Zevnitr pak izolace a omitka.

2) Jaky je prosim rozdil ve vapene zdici maplte a vapenem stuku? Pomer co jsem cetl tak je vzdy 1:3 vapno: pisek. Zda to chapu spravne tak se to lisi pouze v zrnitosti pisku? Do stuku jemny prany do zdici malty hrubsi?

3) Udelal jsem zdcici maltu 1:3 ale prijde mi ze po vyzrani kamen vubnec nedrzi. Po trech tydnech kdyz zatlacim tak kamen nedrzi. Pritom hmota sama o sobe je tvrda. Je mozne ze sem nedodrzel nejaky technologicky postup? Kamen jsem omyl vapkou a pred zdenim namocil (mozna malo). Byl by nejaky tip cim to je?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.