Dvou okruhový bojler

Rubriky:

Reklama
TB Tomáš Bittner @tomas.bittner945 před více než rokem10.08.2022 09:53:07
Dvou okruhový bojler

Zdravím,

řeším takový "problém". Chtěl bych instalovat 300l nepřímotopný bojler. V tuto chvíli je zdroj tepla plynový kotel, ale výhledově až se podaří vyřídit papíry na vrt bych chtěl plynový kotel odstavit a TUV připravovat pomocí TČ. Z toho co jsem pochopil by bylo ideální zvolit bojler s velkou plochou výměníku (např. OKC 300 NTR/HP). Předpokládám, že použití s plyn kotlem bude v pohodě. Nicméně Galmet vyrábí Galmet SGW(S)B Tower Biwal Slim 300 který má 7cm menší průměr což by mi v prostorovém rozmístění dost pomohlo. Dražice maj plochu 3,2m2, dvouokruhový má 1,4+0,8, což je o cca 32% míň i pokud by se zapojily za sebe. A teďko otázky:
1. je možné ty dvě spirály zapojit do série a výkon se prostě sečte?
2. jaký efekt na TČ má menší výměník? Bude to znamenat, že se to bude déle dohřívat nebo to může způsobit i další problémy?

Nebo je to celý blbost a radši byste bourali zdi a předělávali dveře a dali ten 300 NTR/HP?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.