Dům bez podlahového topení - výměna el. či plynového kotle za tep. čerpadlo

Rubriky:

Reklama
SV soňa vybíralová @sona.vybiralova před více než rokem11.08.2022 08:47:52
Dům bez podlahového topení - výměna el. či plynového kotle za tep. čerpadlo

Dobrý den, máte zkušenost s výměnou el. či plyn kotle za tel. čerpadlo v domě, který je klasický dvougenerační a nemá podlahové topení? Jak tepelné čerpadlo "stíhá" a jak velká může být % úspora energie? Samozřejmě výměna plyn. kotle se prodraží, není možná zatím dotace. My jsme vloni měnili vloni el. kotel za tep. čerpadlo o výkonu 10 KW, bungalov 200m 2, ale máme podlahové topení, spokojená jsem. Klesne nám spotřeba energie z 20 MWH na cca 11 MWH. Ale dost lidí se mne ptá, co dům, který má klasické radiátory, kde musí být pochopitelně vyšší otopná voda. Jít do toho, či ne? Pořízení tep. čerpadla bude nákladnější, protože bude muset být výkonnější a otázka jak v zimě dům vytopí. Máte to takto někdo? Děkuji velmi za vaše rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

83 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.