FVE a hasiči

Rubriky:

Reklama
ZH Zbyněk Halousek @zby61 před rokem12.08.2022 09:08:58
FVE a hasiči

Čekal bych, že hasiči budou mít databázi, do které jim nahlásíte (ideálně formulářem na webu), že jste si nainstalovali na dům FVE, a kde je rozvaděč. Na webu jsem nic nenašel, tak jsem jim volal a bylo to celkem 5 telefonátů, jen jeden příjemnej (místní dobrovolní hasiči). Nakonec jsem se dostal na Státní požární dozor na okrese. Tam mne hlavně strašili, co všechno jsem asi zanedbal, jako že bych měl honem jít na stavební odbor, atd.

Ale, řekli mi, i něco (asi) užitečného, a sice že je pro mne důležitá norma ČSN 332000-7-712 edice 2, článek 712.514.101 a pak ČSN 770834 čl. 3.3 písmeno B bod 8. Nevím, o čem je ta druhá norma, ale v té první má prý být obrázek, jak máte mít FVE pro hasiče označenou (cedulka na plotu? nevím). Nenašel jsem ty normy na netu, a kupovat si to nebudu. FVE mi dodávala dcera ČEZu, a předpokládám, že nesou zodpovědnost ve všech aspektech, ale pokud někdo máte ty normy, a mohl byste poslat obrázeky těch zmiňovaných částí norem?

Jinak - je úžasné, že vám byrokrat vyjmenuje ty čísla norem, ale že to není nikde na netu (řešení životní situace - pořízení FVE - sekce požární ochrana), v 21. století, tak to považuju za nehorázné služby tohoto státu obyvatelstvu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.