Přimíchání Liaporu / keramzitu do běžného betonu

Rubriky:

Reklama
MR Michal Robotka @michal.robotka před rokem12.08.2022 10:26:33
Přimíchání Liaporu / keramzitu do běžného betonu

Dobrý den, v rámci rekonstrukce bytu ve druhém patře se chystám na vybetonování podlahy 12m2 o průměrné výšce 5-6cm. Původně zde byl suťový podsyp, prkna, zkrátka suchá skladba. Podklad je řešen betonovými nosníky po 60cm a mezi nimi duťáky (variace na miako strop z padesátých let). Ve vedlejších místnostech se pokládala suchá skladba z liaporu a nějaký zbyl, tak jsem si říkal, že bych jej přimíchal do klasické betonové směsi C30. Jednak ušetřím peníze, tahání pytlů a také odlehčím stropu, respektive svému svědomí, protože sice změním skladbu podlahy, ale s použitím lehkého betonu dodržím orientačně původní hmotnost.

Je mé uvažování správné, když kupříkladu budu míchat 15kg C30 napůl s liaporem + 1:3 běžného cementu? Tzn. 15kg C30 + 6 dílů liaporu frakce 0-4mm + 2 díly portlandského cementu? Na tuto vrstvu poté přijde 5mm nivelace a Rigid vinyl.

Co jsem se dočetl, tak lze liapor míchat přímo s cementovým mlékem, ale tam mám obavy o pevnost.

Samozřejmě existují i přímo pytle od Liaporu, ale ta cena mi přijde hodně mimo a liapor navíc mám, takže je škoda jej nevyužít.

Děkuji za případné rady, Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.