Sedlova strecha - poskozeni od mysi

Rubriky:

Reklama
MV Martin Vitr @martin.vitr před více než rokem15.08.2022 09:52:26
Sedlova strecha - poskozeni od mysi

Dobry den,

mame u RD sedlovou strechu - klasicky stresni tasky, hydroizolacni folie, vata 20cm, parotesna folie. Na pude jsme zjistili ze zhruba tretina vaty zacina hnit, ze se tam dostava voda. Parotesna folie (pruhledna) je mirne vyklenuta od vahy te mokre vaty. Na hrebeni jsme rozkryli asi 20 stresnich tasek a je to tam tak ruzne prokousane od mysi - takze kdyz prsi a je vitr voda se dostava do vaty skrze diry.

Nemame uplne dobrou sanci stihnout prelozit celou strechu nez zacne topna sezona (mame tam navic FVE). Slo by nouzove resit protekajici strechu tak, ze bychom z hrebene vsunuli mezi late (roztec cca. 1m) hydroizolacni folii ? Nakrajeli bychom si ji dle roztece mezi latemi, na konec folie bychom dali nejake zavazi a vklouzla by tak sama do mezery mezi latemi a taskami a nasledne bychom ji na hrebeni zajistili. Tim by se naprosta vetsina otvoru po mysich vyresila a pristi jaro/leto bychom udelali strechu komplet novou.

Dekuji za tipy

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.