Projektant pro umístění tepelného čerpadla - územní rozhodnutí

Rubriky:

Reklama
PX Mufi mufin @mufimufin před rokem19.08.2022 14:09:02
Projektant pro umístění tepelného čerpadla - územní rozhodnutí

Zdravím všechny,

řešili jste prosím někdo s projektantem úspěšně návrh řešení umístění venkovní jednotky (split vzduch:voda) TČ na zahradě pro potřeby vydání územního rozhodnutí? Již mám vybraného dodavatele a znám konkrétní model. Cílem je, aby a) TČ hlukem neobtěžovalo nás a zároveň b) bylo vydáno územní rozhodnutí i z pohledu případných námitek sousedů viz níže.

Dispozičně se v mém případě jedná o řadový dům a lze očekávat námitky (příp. následně odvolání) vlastníků sousedních pozemků. Tj. územní souhlas nepřipadá v úvahu. Chci tomu předejít vhodným navržením umístění TČ se všemi náležitostmi (vč. nasměrování jednotky), které to má mít a následně podat žádost o vydání územního rozhodnutí.

Jsem si vědom, že stavební povolení na TČ není potřeba. Územní souhlas/rozhodnutí, nebo veřejnoprávní smlouva již ano. Taky jsem si vědom toho, že většina lidí tohle při montáži vůbec neřeší, ale rád bych předešel problémům, které vyloženě očekávám.

Budu vděčný za příp. doporučení zkušeného projektanta, který si tímto již prošel a bude vědět na co si dát pozor. Snažil jsem se hledat, ale buďto hledám špatně, nebo je jich jak šafránu.

Lokalita: Severní Morava (ideálně, ale jinak je to asi jedno)

Díky moc.

Upraveno autorem před rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

49 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.