Zdravím všechny,
řešili jste prosím někdo s projektantem úspěšně návrh řešení umístění venkovní jednotky (split vzduch:voda) TČ na zahradě pro potřeby vydání územního rozhodnutí? Již mám vybraného dodavatele a znám konkrétní model. Cílem je, aby a) TČ hlukem neobtěžovalo nás a zároveň b) bylo vydáno územní rozhodnutí i z pohledu případných námitek sousedů viz níže.
Dispozičně se v mém případě jedná o řadový dům a lze očekávat námitky (příp. následně odvolání) vlastníků sousedních pozemků. Tj. územní souhlas nepřipadá v úvahu. Chci tomu předejít vhodným navržením umístění TČ se všemi náležitostmi (vč. nasměrování jednotky), které to má mít a následně podat žádost o vydání územního rozhodnutí.
Jsem si vědom, že stavební povolení na TČ není potřeba. Územní souhlas/rozhodnutí, nebo veřejnoprávní smlouva již ano. Taky jsem si vědom toho, že většina lidí tohle při montáži vůbec neřeší, ale rád bych předešel problémům, které vyloženě očekávám.
Budu vděčný za příp. doporučení zkušeného projektanta, který si tímto již prošel a bude vědět na co si dát pozor. Snažil jsem se hledat, ale buďto hledám špatně, nebo je jich jak šafránu.
Lokalita: Severní Morava (ideálně, ale jinak je to asi jedno)
Díky moc.
Dnes mi dorazila konečně vymodlená nabídka na TČ zn. Vaillant aroTHERM Split VWL 75/5 230 V + VWL 77/5 IS + VIH RW…
před 2 roky
Myslím, že tímhle už zacházíme s diskuzí úplně jinam. Pokud by si reálně TČ pořídit nechtěli bylo by to zneužití…
před 2 roky
Tak já být sousedy, tak rovnou podám vlastní žádosti o územní rozhodnutí na své vlastní TČ taky. Pak se budou muset…
před 2 roky
49 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení