regulace vytápění staršího RD s kondenzacnim kotlem

Rubriky:

Reklama
TP Tomáš Procházka @tomas.prochazka377 před více než rokem19.08.2022 19:06:37
regulace vytápění staršího RD s kondenzacnim kotlem

Dobrý den, předem se omlouvám, pokud jsem příspěvek špatně zařadil. Jsem majitelem RD vytápěného plynovým kondenzačním kotlem a plechovými radiatory. V části domu se dá přitápět krbovou vložkou (není napojena na teplovodni okruh). Ve dvou pokojích žijí prarodiče (požadavek na vyšší teplotu), dále dětský pokoj, ložnice, kuchyně (stačí nižší teplota), koupelna, spíž, pracovna. Prosím o radu jak regulovat vytápění, můj ideální scénář je, aby se každá místnost dala vytápět na jinou teplotu, s proměnlivou teplotou v noci a ve dne. Prvotni snaha byla najít komerční řešení s nějakou hlavní "bránou", která by spínala kotel a komunikovala zaroven s termovlavicemi v mistnostech, v bráně se dal nastavit topný plán pro každou místnost, a zároveň bude reflektovat, že například zatopím v krbu, nebo že se dědeček rozhodne si v naší nepřítomnosti přitopit elektrickým přímotopem. Bohužel žádné komplexní řešení jsem nenašel, nebo nesplňovalo všechny požadavky, o ceně nemluvě. Ekonomická varianta pak byla "klasický" termostat umístěný do nejvíce vytápěné místnosti, a ve všech ostatních osadit pouze tupé bimetalové termostaty. Předem děkuji za odpovědí, případně návrhy jineho řešení, které mne nenapadlo. Procházka

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

51 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.