Přidání druhé komínové vložky do stávajícího průduchu.

Rubriky:

Reklama
PH Pavel Hromir @pavel.hromir před více než rokem20.08.2022 09:39:47
Přidání druhé komínové vložky do stávajícího průduchu.

Dobrý den,
v RD je instalován starý plynový kotel, ten má kouřovod zaústěn do vložkovaného komínového tělesa. Tato vložka má průměr 120 a je z hliníkového materiálu -> vložkování komínu probíhalo cca před 20-ti lety. Světlost komínu v nejužším místě je 150x450. Má představa je přidání kotle na TP s tím, že by se ke stávající vložce přidala druhá nerezová na TP, plynový kotel bych chtěl zachovat. Rozměry komína dovolují přidání vložky oválného tvaru aby byl zachován průřez odpovídající kouřovodu kotle který je 160.
Zajímalo by mne jestli je možné do jednoho průduchu instalovat dvě vložky a jestli je možné zachovat původní hliníkovou, nebo jestli tyto myšlenky jsou z hlediska norem a bezpečnosti zcela liché a mám se ubírat jinou cestou.

Děkuji za případné informace.
S pozdravem
Pavel Hromíř

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.