Dva rozvaděče v domě, praktická příprava

Rubriky:

Reklama
TH Tomáš Hudeček @tomas.hudecek857 před více než rokem26.08.2022 09:09:38
Dva rozvaděče v domě, praktická příprava

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, pouze informativně, na co se případně psychicky připravit. Máme v celku nově zrekonstruovaný dvou generační dům. Situace je taková. Na zateplení fasádě venku máme nový elektro sloupek s hodinami a zapojeným HDO (distribuce čez), pokud chápu, tohle by mělo být vyhovující. Nicméně v domě máme dva rozvaděče, původní hlavní v přízemí pro spodní byt od kterého pak vede kabeláž do patra, kde je v technické místnosti nový rozvaděč pro byt v patře.

Jak se tohle řešení v praxi při zapojení fotovoltaiky (s bateriemi)? Všude jsem se dočetl jen o přípravě "jednoho hlavního rozvaděče", ale když máme dva? Znamená to zdvojení všech modulů?

Zatím nemáme nikoho poptáno, jde jen o informace pro mě a pro představu jak moc budu rozdrbávat zdi v patře, kde se samozřejmě neudělala příprava, navíc si myslím, že i nový rozvaděč je malý.

Moc děkuji!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

40 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.