regulátor RVS 63.283 - Jak synchronizovat doběh čerpadel?

Rubriky:

Reklama
MP Martin Pekárek @martin.pekarek před více než rokem26.08.2022 10:41:45
regulátor RVS 63.283 - Jak synchronizovat doběh čerpadel?

Mám systém topení/ohřevuTUV s regulací RVS 63.283, kotel na tuhá, plynový kotel, bojler a aku nádoba.

Při letním provozu, kdy jede jen o ohřev TUV pomoví plynového kotle, dochází k tomu, že když je dosažena požadovaná teplota TUV v bojleru, vypne RVS čerpadlo, které žene vodu do bojleru. Plynový kotel má ale asi minutový doběh, čerpadlo v kotli běží, vyhání z kotle zbytkové teplo a tlačí teplou vodu do aku nádoby, protože bojlerové čerpadlo už stojí. Výsledkem je, že po každém vypnutí plynového kotle stoupne teplota v aku o 4°C a má zhruba 1/4 aku nahřátou na téměř stejnou teplotu jako bojler.

Řešením by podle mě bylo nastavit přes RVS doběh i bojlerovému čerpalu (připojené v RVS jako prvek Q3) a tak čerpadla v kotli a před bojlerem synchronizovat. Pak by i zbytkové teplo běželo pře bojler a nezůstávalo bez užitku v aku.

Jen nevím, kde v RVS je možné čerpadlo Q3 takto nastavit.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.