TUV v akumulační nádrži vs. samostatný bojler

Rubriky:

VB Vojtěch Buchta @vojtech.buchta před 2 roky26.08.2022 14:49:42
TUV v akumulační nádrži vs. samostatný bojler

Zdravím,
váhám nad systémem vytápění objektu s poměrně malou TZ (2-3kW), kde je v plánu kombinace zdroje tepla elektřina+krbová kamna, topná voda půjde do podlahy. Objekt bude určen k víceméně celoročnímu provozu pro 2 dospělé osoby. Chtěl jsem původně použít (i kvůli úspoře místa - užitná plocha jen 50m2, tech. míst. 1x2m)) akumulační nádrž s integrovaným zásobníkem TUV, ale odrazuje mne nutnost nahřívání celé nádrže v létě elektřinou, aby se člověk mohl osprchovat. Proto zvažuji rozdělení na nádrž + kombinovaný ohřívač viz schema pro zachování obou možností - ohřevu topné i TUV v zimě pouze dřevem, stejně jako plnohodnotný provoz objektu pouze na elektřinu. Nevím ale, zda bude takovéto propojení dvou výměníků funkční.
Doplňkové příslušenství (expanzní nádoby, ventily apod.) už nechám samozřejmě na topenáři, aktuálně mi jde o zběžné ověření laického návrhu, než začnu poptávat někoho na provedení.

děkuji za případné reakce/rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.