Co když kotel topí, topení funguje, ale teplota vody je velmi nízká?Dobrý den, pronajímám si byt od majitele, kterému patří celý dům v Praze. Už několikrát jsem musel zaplatit servis kotle, který je značky Ariston BS II 24kw. Jedná se o starý typ kotle, který patří k zařízení a je majetkem pronajímatele. Ten mi sdělil, že za opravu a servis si musím platit sám, protože mám v bytě jiný kotel, než všichni ostatní nájemníci v domě, kterým mimochodem majitel poskytuje jak servis, tak i rychlou opravu, protože na ty jejich značky kotlů má svého technika. (nevím, jestli za to ostatní nájemníci platí, ale typoval bych, že ne a je to v ceně služeb, které platím i já s nájmem) Takže jsem si musel najít na netu servis, ale tam mi řekli, že jenom za výjezd musím zaplatit přes 1700kč.
A TEĎ K PROBLÉMU: topení topí, kotel se spíná, je tam vidět i plamen, ale teplota vody je stále nízká a studená (jen není úplně ledová), a to ať už otočný regulátor vody, nebo topení dám na maximum. Nikde nic nebliká špatně. Jen když se sepne, tak bliká kontrolka 40°C (nejnižší nastavení) jakoby to prostě nešlo nastavit výš a regulátor jel stále na minimum. Nevíte někdo, co s tím může být? Myslíte si, že má majitel právo po mě chtít, abych za opravu a servis zaplatil já?
Mimo jiné tu mám 2 experty (spolubydlící z Tuniska), kteří manipulují s regulátory a termostatem naprosto nešetrně a i v létě obojí dávají na maximum, já, protože nestíhám platit za plyn, tak to dávám furt dolů, až se termostat rozbil a spíná nebo nespíná topení, jak se mu zachce při jakémkoli nastavení. Může s tou teplotou vody v kohoutku a sprše souviset to, že blbne termostat na topení? Co si o tom myslíte? A jak byste to řešili s majitelem, spolubydlícími a tím kotlem? Za radu ohledně problému s vodou, která povede ke zprovoznění teplé vody budu VELMI vděčný a pošlu i nějakou kačku. Děkuji. Mark
Upraveno autorem před 2 roky