Co když kotel topí, topení funguje, ale teplota vody je velmi nízká?

Rubriky:

MT Mark Tamaru @mark.tamaru před 2 roky27.08.2022 19:43:31
Co když kotel topí, topení funguje, ale teplota vody je velmi nízká?

Dobrý den, pronajímám si byt od majitele, kterému patří celý dům v Praze. Už několikrát jsem musel zaplatit servis kotle, který je značky Ariston BS II 24kw. Jedná se o starý typ kotle, který patří k zařízení a je majetkem pronajímatele. Ten mi sdělil, že za opravu a servis si musím platit sám, protože mám v bytě jiný kotel, než všichni ostatní nájemníci v domě, kterým mimochodem majitel poskytuje jak servis, tak i rychlou opravu, protože na ty jejich značky kotlů má svého technika. (nevím, jestli za to ostatní nájemníci platí, ale typoval bych, že ne a je to v ceně služeb, které platím i já s nájmem) Takže jsem si musel najít na netu servis, ale tam mi řekli, že jenom za výjezd musím zaplatit přes 1700kč.
A TEĎ K PROBLÉMU: topení topí, kotel se spíná, je tam vidět i plamen, ale teplota vody je stále nízká a studená (jen není úplně ledová), a to ať už otočný regulátor vody, nebo topení dám na maximum. Nikde nic nebliká špatně. Jen když se sepne, tak bliká kontrolka 40°C (nejnižší nastavení) jakoby to prostě nešlo nastavit výš a regulátor jel stále na minimum. Nevíte někdo, co s tím může být? Myslíte si, že má majitel právo po mě chtít, abych za opravu a servis zaplatil já?
Mimo jiné tu mám 2 experty (spolubydlící z Tuniska), kteří manipulují s regulátory a termostatem naprosto nešetrně a i v létě obojí dávají na maximum, já, protože nestíhám platit za plyn, tak to dávám furt dolů, až se termostat rozbil a spíná nebo nespíná topení, jak se mu zachce při jakémkoli nastavení. Může s tou teplotou vody v kohoutku a sprše souviset to, že blbne termostat na topení? Co si o tom myslíte? A jak byste to řešili s majitelem, spolubydlícími a tím kotlem? Za radu ohledně problému s vodou, která povede ke zprovoznění teplé vody budu VELMI vděčný a pošlu i nějakou kačku. Děkuji. Mark

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

45 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.