Komín Schiedel 180 mm 10 metrů vysoký - poraďteDobrý den, mám komín ze sklepa, do obýváku a do dalšího patra přes dětský pokoj a pak 2 metry nad rovnou střechou. V přízemí nyní budou kanadská kamna 3 - 11 kw a o patro výš je dětský pokoj. Dnes jsem zde měl kominíka a zjistili jsme, že v pokoji v patře za revizními dvířky není komín nijak zacpaný - chybí tam SCHIEDEL 101693 Revizní uzávěr - pevná paliva UNI 18, který stojí 1400 Kč.
Nerad bych, aby se děti nějak udusili a proto potřebuji tuto odbočku do pokoje ucpat.
Buď tedy koupit originál revizní uzávěr a nebo nějakou zátku - např. tato originál.
Záslepka kouřovodu kovová SCHIEDEL UNI PLUS 18 - za 1100 Kč
nebo nějakou obyčejnou záslepku, dovnitř dát komínový tmel, pak zátku a další vrstvu tohoto tmelu.
Co byste mi doporučovali kvůli bezpečnosti.
Bohužel nevím zda tam vůbec originál revizní uzávěr dám, protože dvířka do komína jsou blbě zazděná a jsou tak 5 mm nad otvor do komína - není to uprostřed. Viz. foto.
Prosím o radu odborníků.
Za mě bych koupil nějakou zátku, bud originál a nebo nějakou náhradu s provázkem a komínový tmel
http://kominy-schiedel.cz/zaslepka-kouro…
vnitřní rozměr je přesně 180 mm
V komíně se topilo jen při stavbě domu palety a v tomto pokoji to ani v tomto stavu nekouřilo. Nyní to musím tedy utěsnit
Upraveno autorem před 2 roky