Vyhledávání
Naše další weby
V průběhu stavby jsem se rozhodl nebudovat příčku mezi obývacím pokojem a kuchyní a tím vytvořit jednu větší místnost. Původně byly dle přiložené dokumentace navrženy do výše zmíněných prostor tři okruhy, přičemž návrhová teplota v kuchyni je o 2°C nižší. Momentálně tedy tápu v tom, jestli nechat okruhy tak jak jsou navrženy, nebo zprůměrovat jejich délku na stejnou hodnotu kvůli snažší regulaci.
Navíc mi studium zdejších diskuzí přineslo víc otázek, než odpovědí, jelikož mám naprojektovanou trubku 16x2 v délce až 100m, ale podle toho, co jsem zde přelouskal, se takovéhle délky už moc nedoporučují.
Stavba je 169m2 zastavěná plocha, podlahová 135m2, TZ prostupem spočítána na 2,9kW+ 0,9kW řízeným větráním při -14°C, teplotní spád 36/28°C. A další problém je ten, že projektant měl předělat 20cm grafitového podlahového EPS na 25cm bílého, ale místo toho započítal 25cm grafitového. Čili z požadovného parametru - min. 0,031[W.m-2.K-1] je rázem 0,036[W.m-2.K-1]. Stejně tak u zateplení obvodových stěn bude použit polystyren tloušťky 300mm, ale místo požadovaných 0,036[W.m-2.K-1] má 0,038[W.m-2.K-1].
Takže co s tím? Nechat to být a doufat v nejlepší, dát větší průměr trubek, cokoli jiného...?
Budu vděčný za jakoukoli pomoc, protože vážně už nemám sílu studovat další obor (stavím svépomocí).
Nebylo to myšleno tak že bych kohokoliv zde chtěl zesměšnit a jestli to tak vyznělo tak se omlouvám. S tou změnou…
Zónová regulace do baráku se super akumulací a brutálním zateplením je jednoznačně nesmysl. Nemusíte se bát. Vy budete…
Viděl jsem zde kvanta úplně zmršených projektů, kde projektant evidentně nepoužil selský rozum. Je ale rozdíl, zda se…
80 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení