Úprava PT po změně dispozice místnosti

Rubriky:

Reklama
MK Milan Křivka @milan.krivka311 před více než rokem31.08.2022 21:18:24
Úprava PT po změně dispozice místnosti

V průběhu stavby jsem se rozhodl nebudovat příčku mezi obývacím pokojem a kuchyní a tím vytvořit jednu větší místnost. Původně byly dle přiložené dokumentace navrženy do výše zmíněných prostor tři okruhy, přičemž návrhová teplota v kuchyni je o 2°C nižší. Momentálně tedy tápu v tom, jestli nechat okruhy tak jak jsou navrženy, nebo zprůměrovat jejich délku na stejnou hodnotu kvůli snažší regulaci.

Navíc mi studium zdejších diskuzí přineslo víc otázek, než odpovědí, jelikož mám naprojektovanou trubku 16x2 v délce až 100m, ale podle toho, co jsem zde přelouskal, se takovéhle délky už moc nedoporučují.

Stavba je 169m2 zastavěná plocha, podlahová 135m2, TZ prostupem spočítána na 2,9kW+ 0,9kW řízeným větráním při -14°C, teplotní spád 36/28°C. A další problém je ten, že projektant měl předělat 20cm grafitového podlahového EPS na 25cm bílého, ale místo toho započítal 25cm grafitového. Čili z požadovného parametru - min. 0,031[W.m-2.K-1] je rázem 0,036[W.m-2.K-1]. Stejně tak u zateplení obvodových stěn bude použit polystyren tloušťky 300mm, ale místo požadovaných 0,036[W.m-2.K-1] má 0,038[W.m-2.K-1].

Takže co s tím? Nechat to být a doufat v nejlepší, dát větší průměr trubek, cokoli jiného...?

Budu vděčný za jakoukoli pomoc, protože vážně už nemám sílu studovat další obor (stavím svépomocí).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

80 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.