JAK ROZUMĚT LEVNÉMU TOPENÍ KLIMATIZACÍ – tip na nejefektivnější model klimatizace + zkušenost a stovky exaktních měření faktoru COP při různé teplotě + mnoha různých nastaveních

Rubriky:

Reklama
MR Michal Rusek @michal-expert-na-ucinnost-toshiba-daiseikai před více než rokem03.09.2022 05:38:46
JAK ROZUMĚT LEVNÉMU TOPENÍ KLIMATIZACÍ – tip na nejefektivnější model klimatizace + zkušenost a stovky exaktních měření faktoru COP při různé teplotě + mnoha různých nastaveních

Dobrý den
věnoval jsem od prosince 2021 už stovky hodin (!) přesnému měření účinnosti COP u své domácí dělené split klimatizace.
Jedné z nejlepších na trhu.

Klimatizaci jsem si koupil loni po krachu fy Bohemia v prosinci 2021 a už tehdy jsem týdny poctivě studoval servisní manuály, decibely, kubíky vzduchu, typy kompresorů, efektivitu a spotřebu. A všechny údaje. co jde najít.

Brzy jsem zjistil, že mnohé firmy jen umí navrtat hmoždinky, udělat díry do zdi, zapojit kabel, napojit vakuový kompresor a za 3 hodiny docela rutinní práce ve dvou vzít 6-7 tisíc a to ještě často bez DPH. Nějaká měření a přesnější údaje (např. spotřeba vnějšího ventilátoru) je prostě nezajímají. Účinnosti nerozumějí a obvykle vám řeknou: Nejlépe si to nastavte na AUTO...

Jsem srdcem technik a duší nadšenec pro techniku.
V excelu mám nyní STOVKY REÁLNÝCH MĚŘENÍ měření a to při různé vnější teplotě, vlhkosti a i různé domácí teplotě a mnoha různých nastaveních.

Pochopil jsem, co lze v praxi OD ÚČINNÉHO TOPENÍ KLIMATIZACÍ VZDUCH-VZDUCH REÁLNĚ ČEKAT a proč vám může manželka nadávat a jak se mají správně číst často nadsazené údaje..

A bez přehání: Pochybuji, že se někde v Evropě nachází podobný kluk-blázen-technik s vystudovaným matfyzem, který podobně vášnivě přemýšlel a zkoumal, jak se dostat z reálného všedního průměrného koeficientu COP kolem 2,4 až 2,7× někam na 3 až 3,5. Nenechejte se oklamat čísly SEER 10,4 a SCOP 6,5 – nebo, lépe, naučte se, kdy tato čísla platí. Tehdy a jen tehdy.

Kdo má zájem, jak správně vybrat klimatizaci a chce neprohloupit na zdánlivě levných a výhodných nabídkách a chce během 10–15 let (dobrá klimatizace ale může vydržet i 20 let!) ušetřit vyšší desítky tisíc korun nebo dokonce až nižší statisíce (!), nechť neváhá a ozve se mi na mail a domluvíme se dál na krátké nebo delší konzultaci. Domluvíme se...

A je to nové, aktuální, září 2022

Kontakt na mail: michal tečka rusek zavináč seznam cézet.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.