Topení dřevem

Reklama
AD Anna Dvořáková @anna.dvorakova213 před více než rokem04.09.2022 16:37:17
Topení dřevem

Dobrý den chtěla bych se zeptat na pár věcí o kterých doma moc nevíme.
Jde o to že letos budeme prvním rokem topit dřevem.

Moje maminka bere důchod plus dostává 2000 za nájem řekneme cca 15 tis má teďka...ale...má blbce chlapa tudíž platí většinu sama...
Platí 7000 zálohy na energie 2500 energie zkrátka vše dohromady vychází zrhuba na
17 tis...s tím ale, že já ji teďka na jídlo dávám 4 tak cca těch 13 něco jí zbyde plus ještě má stranou 80 tis...

Nicméně řeším problém až se odstěhuju...chlap ji peníze dávat nebude a ona od něho pryč nepůjde tudíž jsme přemýšleli jak to udělat aby to tu zvládla sama...nakonec jsme vymysleli topit dřevem...
Jde o to že je teď válka a nikdo neví jak se plyn bude zdražovat nicméně bez ohledu na válku....když to vezmeme takhle bez ohledu na tu válku
Máme starý nezateplený barák kamna nemají přívody do jiných místností..tudíž se sestehujeme do 2 což nám ani nevadí...plyn budeme využívat jen na chvilkové zatopení aby v jiných místnostech to neplesnivělo a na vaření.
Pokud budeme ten plyn využívat jen na vaření a občasné pritopeni aby to neplesnivělo, chci se zeptat zda nevíte o kolik by se to mohlo snížit jestli aspoň o půlku, nebo i víc...ty zálohy myslím..
Další věc co u nás nikdo neví...když ten plyn úplně nezrusime, ty zálohy nám automaticky v průběhu měsíců sníží a nebo nesníží a mamce přijdou peníze až za rok při vyúčtování kdy ji přijde tolik peněz co neprotopila a nebo se může stát že ji nevrátí nic ? To ne že ne ?

Protože já chtěla ty zálohy jít domluvit a snížit ale sestra mi řekla že neví jak to teď bude s tou Ukrajinou...že by ty zálohy nechala dokud tady bydlím tak to ničemu nevadí..rok by to vydržela a pak by se většina peněz za rok měla mamce vrátit viďte? :)
Tak jedna otázka je o kolik by se jí to mohlo cca snížit s ohledem na to vaření a pritopeni jen aby něco neplesnivělo a zda se jí to vůbec vrátí..

Mockrát děkuju za vás čas a vaše odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.