Kotel, kolik KW?

Rubriky:

Reklama
JM Jaroslav Mergl @jaroslav.mergl před více než rokem04.09.2022 19:23:16
Kotel, kolik KW?

Dobrý den, mám dotaz ohledně kotle a to jaký výkon instalovat. Topenář mi určil výkon 30 kW(kotel bude bez ohřevu TUV) ale je to střeleno od boku jelikož vím jak to chodí, vidí byt dá tam 12kW nebo do domku 24kW a td.(vychází z praxe).. Chtěl by jsem to určit(spočítat) trochu profesionálně. Jedná se o dům kde jsou tři bytové jednotky a topení zde bude řešeno do podlahy. Dům bude zateplen polystyrénem 20 cm na fasádu(plynosilikát 40cm) a 17cm do podlahy, střecha ORSIL 32cm (jedna stěna domu je nalepena na souseda který tam topí). Vytápění bude do podlahy, topná plocha podlahy bude 240m2. Nechal jsem si spočítat tepelnou ztrátu jednou firmou od níž je výsledek: Součet tep. ztr. prostupem 5.480kW a součet tep. ztr. větráním 4.014kW. Jedná se o výpočet prostupu obálkovou metodou. Prosím jaký výkon kotle tedy určit? Jaké informace jsou ještě důležité pro určení výkonu kotle? Pokud by se toho chtěl někdo vážně ujmout tak budu rád a klidně zaplatím za podložené informace(dům mám zkreslen od architekta v četně řezů a td.).
Děkuji, at´ se daří.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.