Spotřeba střídače Goodwe 10k-et a smartmetruZdravím,
mám nově zprovozněnou FVE od Solidsun a jelikož na jejich servis se absolutně nedá dovolat, tak se dovolím zeptat zde.
Zjistil jsem , že v noci je podezřele vysoký odběr elektřiny, která do rána podstatně vybije baterie ( a pokud by přes den nebyly nabité, tak dokonce sosá ze sítě ), povypínal jsem všechny jističe domu a zjistil , že odběr střídače Goodwe a dalších částí FVE je 240 w. Po odpojení společného jističe Smartmetru a AZ routeru ( wattrouter ), klesla spotřeba na 40 w, což je spotřeba samotného střídače Goodwe ( a takot by to bylo v pořádku, dle diskuzí má spotřebu v noci 15-50 w )
Na přiložené fotce je to ten jistič úplně vlevo, když ho shodím, klesne spotřeba o oněch 200 W. Ovšem nevím, jestli mohu takto FVE provozovat, když je vypnutý smartmeter.
Dodám,že AZ router zatím není napojen k bojleru ( jelikož to elektikáři Solidsunu odmítli napojit, protože topná tyč bojleru je řízena z tep. čerpadla, takže to budu muset řešit s topenářskou firmou, navíc měnit patronu na trojfázovou místojednofázové ( dalších 10 tisíc kč. navíc - tohle vše při původní prohlídce ochoďákem Solidsunu bylo dle něho v pořádku a AZ router měl být normálně připojen k bojleru ).
Máte také někdo podobný problém s takto vysokým odběrem vlastní FVE ? Firmware střídače mám 819.