Spotřeba střídače Goodwe 10k-et a smartmetru

Rubriky:

Reklama
PZ Petr Zvirek @petr.zvirek před více než rokem05.09.2022 11:09:42
Spotřeba střídače Goodwe 10k-et a smartmetru

Zdravím,
mám nově zprovozněnou FVE od Solidsun a jelikož na jejich servis se absolutně nedá dovolat, tak se dovolím zeptat zde.
Zjistil jsem , že v noci je podezřele vysoký odběr elektřiny, která do rána podstatně vybije baterie ( a pokud by přes den nebyly nabité, tak dokonce sosá ze sítě ), povypínal jsem všechny jističe domu a zjistil , že odběr střídače Goodwe a dalších částí FVE je 240 w. Po odpojení společného jističe Smartmetru a AZ routeru ( wattrouter ), klesla spotřeba na 40 w, což je spotřeba samotného střídače Goodwe ( a takot by to bylo v pořádku, dle diskuzí má spotřebu v noci 15-50 w )
Na přiložené fotce je to ten jistič úplně vlevo, když ho shodím, klesne spotřeba o oněch 200 W. Ovšem nevím, jestli mohu takto FVE provozovat, když je vypnutý smartmeter.
Dodám,že AZ router zatím není napojen k bojleru ( jelikož to elektikáři Solidsunu odmítli napojit, protože topná tyč bojleru je řízena z tep. čerpadla, takže to budu muset řešit s topenářskou firmou, navíc měnit patronu na trojfázovou místojednofázové ( dalších 10 tisíc kč. navíc - tohle vše při původní prohlídce ochoďákem Solidsunu bylo dle něho v pořádku a AZ router měl být normálně připojen k bojleru ).
Máte také někdo podobný problém s takto vysokým odběrem vlastní FVE ? Firmware střídače mám 819.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.