Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den.
Měl bych dotaz na zdejší topenáře. Nyní stavíme bungalov cca 150 metrů čtverečních. Vytápění bude tepelným čerpadlem vzduch voda a podlahovým vytápěním. Vedle domu bude samostatně stojicí garáž - dílna.cca 100 metrů čterečních. Garáž bude od domu vzdálena cca 5-6 metrů.
Chtěl by jsem se zeptat zdali je technicky možné použít v garáži podlahové vytápění popřípadě jak se řeší podlahové vytápění v takových to objektech(garáž,dílna atd...)
Druhá otázka je zdali je technicky možné mít garáž připojené na tepelné čerpadlo pro dům.
Mezi objekty těch cca 5-6 metrů by se asi muselo táhnout nějalé předizolované potrubí v zemi že?
Tato myšlenka mi přijde jako celkem rozumná. Jelikož bych rád vytápěl oba objekty centrálně než mít dva zdroje vytápění.
A použití radiátorů v garáži společně s tepelným čerpadlem by asi nefungovalo dobře z důvodu malé teploty topné vody.
Ještě podotknu že v garáži bych podlahu nějak extrémně nezatěžovall.Ale i tak bych použil lepší beton větší tloušku a kari síť.
Děkuji Všem za rady poznatky atd...
Radek
Fan coil je debilni - vrci, dela hluk, dela proud vzduchu, zanasi se prachem, viri prach a bordel. Kdyz proud vzduchu,…
před 2 roky
Tak to by se mozna snesla i ta podlahovka, kdyz tam budete skoro kazdy den. Ale ja za sebe bych dal radiatory a…
před 2 roky
Kdyby já vyráběl lepené vazníky,určitě bych je neskladoval přímo na holé podlaze.Určitě bych měl mechanizaci na přesun…
před 2 roky
35 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení