Prosím o radu při topení elektrokotlem

Rubriky:

Reklama
RE Fusa Records Europe @fusa.records.europe před více než rokem09.09.2022 13:50:58
Prosím o radu při topení elektrokotlem

Zdravím, jsem v tom laik tak bych se rád obrátil na Vás zkušenější. Přemýšlíme o stěhování do nového bytu - jedná se o 1/2 rodinného domku. Udělaná nová střecha, zateplení jak obvodových stěn, tak střechy, obytná plocha cca 135m2, stropy cca 2,6m. Vše super, jen jsou v bytě 2 elektrokotle Protherm (nechápu proč a zatím nevím jeslti to jde "spojit do jednoho kotle"). Jeden vytápí chodbu, ložnici a malou kouplenu, dohromady cca 40m2, druhý pak obývák s kk, pokoj a koupelnu cca 95m2. Mám z otho upřímně strach, že při té metráži to bude peklo co se týče spotřeby. Nikdo tam ještě nebydlel a nikdo nedokáže říct ani odhadem náklady na topení. Za jakoukoliv radu a pomoc, jaká by mohla být reálná spotřeba pro 2 dospělé a mimino tak budu rád. Elektřinou se ohřívá i voda. Budova má PENB - C. Nyní topíme v obýváku na 20,5 a ložnici na 18-19 stupňů (ve starém bytě máme plynový kondenzační kotel takže roční náklady na elektřinu i plyn jsou krásný).
Díky moc za jakékoliv rady a tipy.

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.