Zateplení starého domu pomocí PUR desek (New Therm) nebo šedý EPS

Rubriky:

Reklama
LL lucas lucas @lucas.lucas před více než rokem11.09.2022 08:39:37
Zateplení starého domu pomocí PUR desek (New Therm) nebo šedý EPS

Dobrý den, chci se zeptat na vhodnost zateplení starého domu se zdmi pálená cihla+kámen, které byly před několika lety podřezány a dodatečně hydroizolovány. Nyní po několika letech vysychání mají ale stále nevyhovující tepelné vlastnosti (tloušťka cca 50cm + omítky) a zvažuji jakou uplatnit vnější izolaci. Klasika je EPS, ale i kdybych použil grafitový s 0.032, tak dle rychlých kalkulací musím alespoň 10cm, což už udělá z oken spíše výhledy jako z hradní střílny a ubere značně světla v mísnostech. Zvažuji tedy nejtenčí možný materiál, který jsem objevil, tedy PUR desky New Therm s 0.022, kde vychází potřebná tloušťka na 5-6cm, a podobně jako tepelný prostup je lepší i difúze.

Chci se tedy tímto zeptat, zda je pro tento případ starého a dodatečně izolovaného domu New Therm dobrá varianta, zda postačuje ta 5-6cm tloušťka a nebude docházet v průběhu času k nežádoucím vlivům ani v interiéru ani ve skladbě obvodové konstrukce. Počítám, že bych izoloval od 30cm pod úrovní terénu což by New Therm měl umožňovat (u polystyrenu bych na spodní řady použil o něco silnější XPS aby se srovnala lambda).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.