Regulace topení ve dvoupodlažním RD (elektrokotel + chytrý termostsat)

Rubriky:

Reklama
MK michal kupkovič @michal.kupkovic před více než rokem14.09.2022 09:12:12
Regulace topení ve dvoupodlažním RD (elektrokotel + chytrý termostsat)

Dobrý den,

chtěl bych v RD (dvoupodlažní) nainstalovat chytrý termostat s řízením na dálku. Současná situace je taková že dům je vytápěn elektrokotlem Protherm (vše v domě je na elektřinu) a jednotlivým topením v každé místnosti. V obývací místnosti v přízemí je prostorový termostat (Protherm Siemens RDE 10.1), který je propojený s elektrokotlem v technické místnosti. Na základě tohoto termostatu, který snímá teplotu v obýváku se pak všechny pokoje (včetně 2. NP) vytápějí dle teploty v obýváku. Já bych rád, abychom mohli mít tyto termostaty alespoň dva a mohli si tak alespoň každé patro zvlášť vytápět různou teplotou či vůbec atp..
Mohl bych poprosit o radu návrhu technického řešení, případně na koho se obrátit? Budu rád i za nabídku některého termostatu, který by byl pro dané řešení ideálně, jsem v tomto úplný laik.
V příloze zasílám jak foto technické místnosti s elektrokotlem, tak i schéma rozvaděče.

Děkuji moc za případné rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

45 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.