Tenký vodič pro průchod oknem od solárních panelků

Rubriky:

Reklama
MT Martn Tahoma @martn.tahoma před více než rokem14.09.2022 10:07:03
Tenký vodič pro průchod oknem od solárních panelků

Ahoj všem, řeším solární panel venku za oknem. Problém je, že nevím jak dostat jeho kabílek skrz okno. Mělo by se jednat o fakt malé solární panely, takže kabílky (max 2x 1.66 A) by měly být slabé, ale stejně bych nerad snižoval těsnost okna či ničil gumové těsnění v oknech.

Našel jsem ploché žilkové kabely, ale jen pro internet, koaxilání a pak ještě nějaké reproduktorové. Jsou ploché, že se dají normálně zavřít přes okno aniž by docházelo ke ztrátám vlastností těsnění.

Můj dotaz zní: Zkusíte mi prosím někdo najít takový plochý kabel, který mohu použít pro dva 30W solární panely? Hádám, že proud budou mít fakt slabý.

Dal by se třeba nějak použít ten koaxiální kabel? S tím, že bych třeba ustřihl jejich koncolky a nějak to napojil nebo naopak na kabely od panelů přidal koax konektor?

Jak případně najít něco, totožného, přes co by mohlo chodit až třeba 4 . Ať ten vodič má na šířku klidně 10 cm, hlavně ať je co nejtenčí. :-D

Upraveno autorem před více než rokem
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.