AZ router ( wattrouter ) a kombinace ohřevu bojleru s tep. čerpadlem - nastavení wattrouteru

Rubriky:

Reklama
PZ Petr Zvirek @petr.zvirek před více než rokem14.09.2022 14:39:39
AZ router ( wattrouter ) a kombinace ohřevu bojleru s tep. čerpadlem - nastavení wattrouteru

Zdravím,
mám nově zprovozněnou FVE ( 6,3 kwp panely, 10, 65 kwh baterie pylontech, goodwe 1O ET-K, wattrputer - zde je to konkrétně AZ router ).
Ohřev vody dosud probíhal tepl. čerpadlem vzduch-voda Panasonic 7kw a to tak, že TČ ohřívalo vodu na požadovaných 45 C a když bylo potřeba ohřát na více ( sanitace na 70C ), nebo rychle dohřát, tak se zapnula 1fázová 3 kw patrona v bojleru ( ACV SLE 240 smart ), která byla řízená též z tep. čerpadla.
Technici Solidsun mi při montáži FVE odmítli připojit AZ router k topné aptroně, protože to umí jen k obyčejnému bojelru napájenému ze sítě, nikoliv k řízenému tep. čerpadlem - prý se nesmí potkat proudy z AZ routeru a tep. čerpadla. Navíc bude třeba výměna top. tyče na 3 fázovou, aby se AZ router využil efektivně ( také je třífázový ).
SolidSun se k tomu nemá, takže mám domluvené topenáře, kteří motovali TČ a bojler, že vymění patrnu na 3 fázovou a připjíí AZ router ( ten už je nachystaný s 3 fázovým zakončením u bojleru, prý stačí jen připojit k toné tyči ).
Proto se ptám, jestli jste někdo něco podobného řešil a jak to nejlépe vymyslet ? Nejjednodušší mi přijde dvoupolohový přepínač pro napájení topné tyče ( ta bude mít regulovatelný termostat ), kdy budu volit napájení topné tyče z TČ ( hlavně v zimě ) a nebo AZ routeru ( hlavně v létě, když jsou přebytky ).
Akorát mi jde o to, že nadále bude fugovat ohřev vody tep. čerpadlem na těch 45 C, zatímco topnou tyč budu mít nastavenoou termostatem na cca 70C, takže bych to rád měl tak, že pokud nebude dostatek energie z přebytků FVE, tak aby ohřev neprobíhal topnou tyčí elektřinou ze sítě ( nastavené na 70C ),ale normálně ohřevem vody tep. čerpadlem ( nastaveno na 45C ).

Otázka tedy zní: Dá se wattrouter ( AZ router ) nastavit tak, aby posílal do bojleru elektřinu POUZE z přebytků FVE, NIKOLIV ze sítě ?
Má představa tedy je: Když nebude elektřina z přebytků FVE , tak by bojler "vychladnul" na těch 45C a poté by ho už ohřívalo klasicky tep. čerpadlo .
Když bude elektřina z přebytků FVE,tak watrouter pošle eletkřinu do bojleru a ohřeje ho na těch 70C. Půjde to takto nějak zapojit a jak ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

96 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.