Vyhledávání
Naše další weby
Bydlím v řadovém domě. V současné době mám spotřebu 2,2 mWh EE za běžný provoz domácnosti. Ohřev TUV a vytápění je pomoci plynového kotle. Spotřeba plynu 25 mWh. Mám nabídku na instalaci FVE 5,4 kWp s bateriovým uložištěm 10 ,65 kWh v celkové ceně cca 280 tisíc. Při dnešních problémech a ceně plynu uvažuji buď o náhradě zdroje tepla nebo o instalaci bojleru na ohřev TUV. Jsem však technický antitalent a nemám ponětí, kterou variantu vybrat aby to bylo ekonomicky výhodné s přijatelnou dobou návratnosti.
Děkuji za nabídku a budu rád, když mě budete kontaktovat. Každá rada ohledně úspory se v dnešní době hodí.
před 2 roky
Jak starý je ten kotel AVIO? Vy máte výpočtové tepelné ztráty cca 8,5 kW ale ten Váš kotel je výkonu 10 až 24 kW, to…
před 2 roky
Nějak zůstal :-)) Počítejte zhruba s tím, že FVE vám ročně pokryje +/- 70% spotřeby EE. Pokud byste neudělal žádnou…
před 2 roky
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení