Vyhledávání
Naše další weby
Pěkný den přeji!
Chtěl bych se zeptat na zkušenosti ohledně
funkčnosti kotle na pelety + akumulacni nádrže využívané k topení (nejlépe podlahovemu) a predehrevu TUV. Různé vychytávky, rady, tipy, co by jste udělali jinak a tak. Níže popisu moji rekonstrukci, ale budu mít FVE o výkonu 9,9kWp s bateriemi o kapacitě 11,2kWh- ta by se na jaře a v létě měla postarat o ohřev TUV (v nejhorsim se dohřeje že sítě). Ale na zimu musim vymyslet nejake reseni, abychom neplatili zbytecne moc. S TČ pocitam do budoucna, ale nyni ho jeste nechci porizovat skrze dlouhou cekaci lhutu a narocnost vyberu spravne firmy, ktera ho umi nakonfigurovat presne na moji stavbu. Takze dalsi v uvahu padl kotel, bud kombinovany, ci pouze na pelety. Kotelnu mame ve sklepe obrovskou, komin stale v dobrem stavu, místo na zásobník na pelety by bylo a se drevem by take vubec nebyl problem. Zamluvila se mi ,,Čistá" a take nenarocna práce s kotlem na pelety. Má představa by byla v topné sezóně ohřívat AN (1000 litrů) pomocí kotle s tím, že by samotnou AN procházel vymenik (šnek) s TUV vedoucí do bojleru (predehrev). Samozřejmě by AN sloužila k vytápění (podlahové topeni). FVE neudělá až tak velkou parádu v zimním období, tak bych ji v té době prioritizoval na ohřev/doohřev bojleru a využití v domácnosti. Budu rád za Vaše připomínky a nápady! Předem Vám děkuji!
-Podsklepený RD
-cca 100m2
-plocha Střecha, nové udělaná, 24cm polystyren
-obvodové stěny omitka+ 30cm cihla+ 2cm polystyren+ 2cm dutá cihla + nově přibude zateplení 16cm polystyrenu
-podlahove topeni- pod ním 10cm extrudak+polystyren
-nova trojsklo okna
-prozatim 2 osoby
-lokalita Pardubicko
Ok. Mockrát Vám dekuju za všechny informace!
před 2 roky
Já provozuji AN s průtokovým ohřevem, ale nemám FVE. Jinak píšete o FVE s výkonem 9,9kWp. Záleží na odběru domácnosti,…
před 2 roky
Velmi moc Vám dekuju za vysvětlení! Já se pokusím nyní ještě najít někoho, kdo už má podobné řešení zhotovené (AN s…
před 2 roky
21 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení