Dobrý den, mám cca 1 měsíc nový kotel Protherm Panther Condens 25 KKO-CS/1 Flame Fit a od začátku s ním řeším několik potíží. První závada je, že kotel často při studeném startu při zapálení hořáku hlasitě bouchne a vyboulí se přední i boční kryty. Další závada se opět vyskytuje spíše při studeném startu a jedná se o zhasínání hořáku, kotel normálně zapálí, asi 20-30 sekund jede načež zhasne hořák a zhruba minutu trvá, než znova naběhne. Po druhém naběhnutí už jede normálně. Poslední závada se vyskytuje spíše sporadicky a spočívá v tom, že kotel zapaluje hořák nadvakrát, po první zapálení následuje okamžitě ještě druhé, je to poznat podle dvojitého vyboulení plechů. Všechny závady se vyskytují samostatně, ale i kombinovaně, tzn. že kotel klidně zapálí nadvakrát, udělá u toho dvě rány a za chvíli chcípne.
Odkouření je ve variantě 125/80, délka cca 8 metrů. Servisní technik měnil zapalovací elektrodu, plynovku a trafo. Čeká nás ještě výměna el. desky.
Nemáte prosím Vás někdo zkušenosti s výskytem těchto závad u daného typu kotle? Technik potíže konzultuje s technickou podporou výrobce, ale zatím nic nepomohlo.
Dobrý den ,mám téměř ten samý problém i včetně výměny součástek, pořád bez výsledku , můžete mi prosím napsat jak to…
před více než rokem
Pane Pavlo, chtěla jsem Vám poslat e-mail, ale někde jsem založila adresu. Můžete ji prosím uvést? Nebo mi pošlete…
před 2 roky
Verte ze 3x stejny dil nebo 4x ruzny dil se nikdy v kotli nestalo aby bylo nahovno do 2 let.. kotle jsou testovany…
před 2 roky
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení