Potíže s kotlem Protherm Panther Condens 25 KKO-CS/1 Flame Fit – bouchá a zhasíná

Rubriky:

Reklama
TK Tomáš K @tomas.k59 před více než rokem18.09.2022 16:37:19
Potíže s kotlem Protherm Panther Condens 25 KKO-CS/1 Flame Fit – bouchá a zhasíná

Dobrý den, mám cca 1 měsíc nový kotel Protherm Panther Condens 25 KKO-CS/1 Flame Fit a od začátku s ním řeším několik potíží. První závada je, že kotel často při studeném startu při zapálení hořáku hlasitě bouchne a vyboulí se přední i boční kryty. Další závada se opět vyskytuje spíše při studeném startu a jedná se o zhasínání hořáku, kotel normálně zapálí, asi 20-30 sekund jede načež zhasne hořák a zhruba minutu trvá, než znova naběhne. Po druhém naběhnutí už jede normálně. Poslední závada se vyskytuje spíše sporadicky a spočívá v tom, že kotel zapaluje hořák nadvakrát, po první zapálení následuje okamžitě ještě druhé, je to poznat podle dvojitého vyboulení plechů. Všechny závady se vyskytují samostatně, ale i kombinovaně, tzn. že kotel klidně zapálí nadvakrát, udělá u toho dvě rány a za chvíli chcípne.
Odkouření je ve variantě 125/80, délka cca 8 metrů. Servisní technik měnil zapalovací elektrodu, plynovku a trafo. Čeká nás ještě výměna el. desky.
Nemáte prosím Vás někdo zkušenosti s výskytem těchto závad u daného typu kotle? Technik potíže konzultuje s technickou podporou výrobce, ale zatím nic nepomohlo.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.