Kotel + termostat + hlavice

Rubriky:

Reklama
DP Dominik Plaka @dominikanos před více než rokem20.09.2022 08:13:54
Kotel + termostat + hlavice

Dobrý den,

Na úvod, problematice prakticky nerozumím. Jde o to, že jsme v bytě ve kterém je průtokový kotel (předpokládám), v obýváku je termostat a krom obýváku je na všech topeních termostat. hlavice.

Termostat mám nastaven tak aby tu nebyla vyloženě zima ale furt dost nízko ať “šetříme”. Pracujeme z domova takže nějak extra snižovat teplotu přes den nemá smysl. Topení v obýváku mám otevřené na plno ať jede podle termostatu.

Můj dotaz je pak takový, jak to mám dělat v ostatních místnostech. Je mi jasné že se vše řídí termostatem a topení si “neřeknou o zapnutí kotle”. Ale jde mi spíše o to jak je to s úsporou plynu. Mám ostatní místnosti vypnout a být jen v obýváku? Nebo je to jedno a spotřeba plynu bude stejná bez ohledu na to jak mám otevřená topení v místnostech kde není termostat?

Děkuji za reakce a omlouvám se za mou neznalost.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.