Dobrý den, zajímám se o porovnání nákladů na vytápění RD. Kde znám současný stav, kdy tedy spotřebuji každoročně cca 20 MWh v plynu. Kotel používám cca 16 let starý nízkoteplotní, ale ne kondenzační. Nyní řeším dilema, zda pro zimní období rozeběhnout plynový kotel, nebo používat pro vytápění klimatizační jednotky, které jsou rok staré a umí i topit. Ty mám nainstalované ve čtyřech pokojích kde by mi teplo stačilo. A můj dotaz zní, zda je tedy výhodnější při spotřebě 20MWh plynu využívat plyn, nebo při vytápění klimatizačními jednotkami elektřinu. Není na to nějaká kaukulačka s cenami plynu po zastropování? Předem děkuji.
Antonín se ptal na zastropované ceny, tak počítám s nimi. Tím pádem vím na korunu přesně cenu silovky, distribuce a…
před 9 měsíci
Pane Josefe - spotřebu EE jste vypočítal s přesností na koruny ... ale tazatel stále nenapsal kolik za EE vlastně…
před 9 měsíci
Vám nevychází zase až tak špatné TZ (tepelné ztráty), motá se to někde kolem 7,5 kW, což je docela dobré. Jenom…
před 9 měsíci
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení