Vytápění koupelny podlahovkou VS elektro radiátor

Rubriky:

BM Boško Marijan @bosko.marijan před 2 roky20.09.2022 22:23:50
Vytápění koupelny podlahovkou VS elektro radiátor

Dobrý den, prosím o radu. Máme v koupelně podlahovku. Koupelna je velká, cca 22m2. Jedná se o dvě místnosti, mezi nimi nejsou dveře, pouze otvor. Jedna místnost slouží jako prádelna, druhá jako koupelna. Nechci zbytečně v těchto místnostech topit celý den podlahovkou. Podlahovku vytápí voda ohřívaná v elektrokotli. Stačí když tam bude nějakých 22 - 23C ráno a večer. Používám tam termostat (ovládaný přes Jablotron), což jsem zjistil že je samozřejmě u podlahovky nesmysl, jelikož když je dosaženo nastavené teploty a podlahovka vypne a ochladí se, tak po té trvá zase hodinu, než začne opět hřát a kotel tak jede v podstatě zbytečně. Rozhodl jsem se tedy, že bych koupil radiátor na elektřinu, který bych pověsil na zeď a vytápěl s ním, jelikož při zapnutí takového radiátoru se vytvořené teplo přenáší do místnosti ihned, narozdíl od podlahovky. Zvolil bych radiátor o výkonu 2500W s možností regulace 750/1500/2500W. Radiátor má vlastní termostat a možnost ovládání přes appku odkudkoliv. Můj dotaz zní, dává to smysl? Nebo je výhodnější odstranit termostat z této místnosti a nechat podlahovku non stop? Ale jak říkám, je zbytečné aby tam přes den bylo 22 - 23 stupňů. To mi stačí jen když se holky koupou. Pokud bych termostat odstranil, nemohl bych v místnosti teplotu regulovat. U radiátoru můžu v klidu udržovat přes den teplotu 21 stupňů a nastavit radiátor tak, aby tam bylo ráno 23C a pak zase až večer 23C. Tím že se teplota z radiátoru při jeho sepnutí přenáší do místnosti ihned, tam teplota z 21 na 23 stupňů bude dosti rychle. U podlahovky mám vyzkoušené, že abych dosáhl 23 stupňů na 19hodin večer, tak se musela spustit už v 14:30hod. A od 14:30 jel kotel do 19hod aby se dosáhlo požadované teploty. Čili dosti neekonomické. Je to dobrá cesta, pořídit elektro radiátor a odstavit tím podlahovku, nebo existuje lepší řešení? Děkuji moc za případné rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.