Vytápění garáže (technické)

Reklama
JT Jan Trýska @jan.tryska před více než rokem21.09.2022 10:47:20
Vytápění garáže (technické)

Zdravím,


prosil bych o radu Vás zkušené. Novostavba rodinného domu. Dodělávám zateplení svépomocí. Garáž je nalepena na dům (termoizolační omítka, skladba porotherm profi 30, 7 cm izolace, porotherm profi 30, termoizolační omítka). Plocha budovy garáže 40 m2. Součásti garáže je technická místnost 8m2 oddělena příčkou porother 24 od garáže. Technická místnost sousedí právě zmiňovanou skladbou s domem. Mezi domem a gáráží respektive domem a technickou jsou plastové dveře. Dům a garáž zateplena 20cm bílý polystyren. Garáž v podlaze 8 cm polystyrenu, střecha garáže nadkrokevní 20 cm polystyrenu. Sekvenční vrata. Do garáže ještě jeden vstup, plastové dveře.

V technické žádný radiátor, v garáži 1x radiátor.

Vytápění v domě elektrokotel, ohřev vody zvlášť boiler dražice. Krbová vložka teplovzdušná. Komín uprostřed domu.

A teď k dotazu: cílem pro tento rok je vytápět dům pouze krbovou vložkou. Jedna topná sezona za námi, elektrokotel se sepínal v době, kdy se netopilo (zaměstnání, noc). Doufám v zateplení a jeho schopnosti udržet teplo, tak aby se elektrokotel nesepnul. Rozdíl v teplotě v místnosti ze spotřebičem a v pokoji v podkroví jsou cca 2°. Takže vytápění domu mě netrápí.

Pokud bude tohoto cíle dosáhnuto a elektrokotel nesepne, jak vyřešit topení v garáži, respektive v technické místnosti? I kdybych vypustil vodu z radiátoru v garáži, čím temperovat technickou místnost. Rozvody vody (boiler) jsou v příčce mezi technickou a v zimě pravděpodobně promrzající garáží. Garáž bude zazimována, slouží jako dílna a jako dílna sloužit bude, pro vozidla bude přístřešek. Řešení by mělo být tedy dlouhotrvající.

Plynový ohřívač, elektrocký přímotop, naftový přímotop, kamna a vytápět sem, tam garáž?

Prosím o radu, zda vytápět celý objekt garáže, či pouze technickou a vypustit vodu s radiátoru a čím. Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.